Volledig scherm
Het huidige IKC Het Simmelink in het gebouw van de vroegere RK basisschool De Schakel. © Peter Zandee

IKC Simmelink in Eibergen krijgt geen grotere gymzaal

EIBERGEN - Het nieuwe Integraal Kind Centrum (IKC) Het Simmelink in Eibergen krijgt geen grotere gymzaal. De gemeenteraad had daar eerder om gevraagd.

De wijk Het Simmelink in Eibergen krijgt een nieuw Integraal Kind Centrum, met basisschool, kinderopvang en naschoolse opvang. Dat betekent dat het complex met de twee leegstaande voormalige basisscholen (Julianaschool en De Steege) en IKC Het Simmelink (vroeger De Schakel) gesloopt wordt. De gemeenteraad van Berkelland stelde eerder ruim 6 miljoen euro beschikbaar voor de nieuwbouw. Wel wilde een meerderheid van de raad een grotere gymzaal. Het plan gaat uit van 252 vierkante meter, terwijl dit volgens de raad 308 vierkante meter zou moeten zijn. 

Maar volgens het college is een gymzaal met een speelvloer van 252 vierkante voldoende voor IKC het Simmelink en voor medegebruik van de zaal. „Dat heeft het IKC zelf aangegeven. Daarnaast komt de exploitatie van zowel de Pickerhal als gymzaal ‘t Simmelink onder druk te staan als gymzaal ‘t Simmelink een speelvloer van 308 vierkante meter krijgt”, aldus B en W in een brief aan de gemeenteraad. 

Bovendien is een grotere gymzaal flink duurder. De meerkosten zouden 175.018 euro bedragen. Dit zou grote gevolgen hebben voor de exploitatie van de gymzaal. De jaarlijkse exploitatiekosten zouden dan stijgen van 51 naar 56 mille, terwijl Berkelland juist 7 miljoen euro moet bezuinigen.

VVD-raadslid Kevin Hauser die in zijn pleidooi voor bewegingsonderwijs om een grotere gymzaal vroeg, legt zich neer bij het advies van het college, zo liet hij dinsdag in de gemeenteraad weten.

Achterhoek