Illegale zendamateurs uit Achterhoek en Twente harder aangepakt: boetes tot 45.000 euro

videoENSCHEDE - Strengere juridische maatregelen, vaker hoge boetes. Het Agentschap Telecom wil illegale zendamateurs harder aanpakken. Niet alleen voor het ‘vervuilen’ van de ether, ook voor verzet bij invallen. „De sfeer is grimmiger geworden.” 

Etherpiraten in Twente en de Achterhoek, van oudsher regio’s met veel geheime zenders, kunnen hun borst natmaken. Het Agentschap Telecom (AT), verantwoordelijk voor het ‘schoonhouden’ van de ether, presenteert woensdagochtend een nieuw sanctiebeleid.

Het vaker opleggen van hogere boetes en het in overleg met het Openbaar Ministerie inzetten op zwaardere strafrechtelijke procedures maken daar deel van uit. 

Volgens AT-woordvoerder Dirk Emans is het aantal illegale zenders afgenomen sinds 2010, toen strengere wetgeving werd geïntroduceerd, maar resteert nu wel een ‘harde kern van illegale ethergebruikers’. 

Poll

Een nog intensievere aanpak van zendpiraten is nergens voor nodig. Er zijn belangrijkere zaken om energie in te steken.

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
7601 stemmen
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

Achterhoek