Op boerderij van Monique en Bennie Weiden, kunnen gasten onder het genot van eigen meegebrachte voedsel lunchen op elke willekeurige plek.
Volledig scherm
PREMIUM
Op boerderij van Monique en Bennie Weiden, kunnen gasten onder het genot van eigen meegebrachte voedsel lunchen op elke willekeurige plek. © Arjan Gotink

In Beltrum kun je deze week lunchen tussen de koeien

Ondertussen in BerkellandBELTRUM - Om de band tussen boeren en burgers te versterken, kunnen burgers deze week bij boeren lunchen. In Berkelland kunnen ze terecht in Beltrum, op het erf van Monique en Bennie Weiden.

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Een stukje oorlogsgeschiedenis langs de IJssel: ‘Elke wederopbouwboerderij heeft een verhaal’
  PREMIUM

  Een stukje oorlogsge­schie­de­nis langs de IJssel: ‘Elke wederop­bouw­boer­de­rij heeft een verhaal’

  De bevrijding van Nederland in 1945 bracht behalve vreugde ook veel schade met zich mee. Zo zijn er in de laatste oorlogsmaanden talloze boerderijen gesneuveld. Ook langs de IJssel. De wederopbouw van boerderijen na de Tweede Wereldoorlog was een gestructureerde operatie. Fred van der Mije uit Baak is in de ban geraakt van de grootschalige wederopbouw en conserveert deze informatie voor Stichting IJsselhoeven. ,,We willen de geschiedenis niet verloren laten gaan.’’

Achterhoek