@ ANP XTRA
Volledig scherm
@ ANP XTRA © ANP XTRA

In Eibergen kun je een kaarsje laten branden tijdens online kerkdienst

EIBERGEN - De Protestantse Gemeente Eibergen-Rekken zendt voorlopig elke zondag om 10.00 uur een viering uit via internet. Het is mogelijk een kaarsje te laten branden tijdens de dienst.

Het verzoek wordt uitgesproken en een kaarsje aangestoken, zonder dat er namen worden genoemd. Wie een kaarsje wil laten branden tijdens de viering en/of behoefte heeft aan een pastoraal gesprek, kan een e-mail sturen naar pastores@pkneibergen-rekken.nl.  

  1. Zondag 1 april 1945: Chocola en Sweet Corporals
    PREMIUM

    Zondag 1 april 1945: Chocola en Sweet Corporals

    Uit de Achterhoek komen de logge geallieerde tanks, afgedekt met gekleurde doeken, binnenrollen. St. Isidorushoeve is het eerste Twentse dorp dat wordt bevrijd. Jonge soldaten delen chocola en sigaretten uit in Haaksbergen. Veel inwoners roken op deze feestelijke eerste paasdag hun eerste Sweet Corporal. De Engelse Goldstream Guards trekken door naar Enschede. De Duitsers geven de stad niet zomaar op. Ze blazen de Zuider- en Lonnekerbrug op, steken opslagdepots in brand en brengen zware vliegtuigbommen tot ontploffing op de Haaksbergerstraat. Pas om acht uur ’s avonds bereiken de Engelse tanks het stadhuis en wordt de Nederlandse vlag gehesen. Er vallen die dag nog achttien burgerslachtoffers.

Achterhoek