In Lochem mogen kinderen geen ‘meewaaivolwassen’ worden

Kinderen van alle basisscholen in de gemeente Lochem krijgen een confronterende spiegel voor in de Democratiefabriek. Een interactieve tentoonstelling die deze week in het gemeentehuis van Lochem staat. Via confronterende werkopdrachten worden de kinderen geprikkeld na te denken over heikele thema’s als persvrijheid, de doodstraf en seksuele of religieuze vrijheid.

Resoluut kruist Tirza (11) ‘verbieden’ aan terwijl ze naar een foto van Mein Kampf van Adolf Hitler kijkt. ,,Dit boek moet altijd verboden blijven’’, zegt de scholiere van basisschool De Vennegotte uit Lochem. ,,Want het is gewoon wel heel heftig wat er is gebeurd.’’

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

Achterhoek