Volledig scherm
Een inbreker probeert ergens binnen te komen. © Lex van Lieshout ANP XTRA

Inbrekers slaan deur van Phone House in Lochem eruit, maar stelen alleen dummy's en demo's

De toegangsdeur van telefoonwinkel Phone House in Lochem is in de vroege vrijdagochtend bruut ingeslagen. De politie zoekt getuigen. Inbrekers sloegen het glas tussen 5 uur en kwart over vijf in en sloegen hun slag.

De winkel is gewoon weer geopend. De ruiten zijn ondertussen vervangen. ,,De schade aan de ruit en de rommel die je er van hebt is erger dan wat ze hebben weten mee te nemen", zegt een van de medewerkers. De inbrekers zijn alleen in de winkel geweest en hebben zich toen als een haas uit de voeten gemaakt. Daarbij hebben ze alleen twee dummy-modellen en een demo-toestel meegegrist. Echte toestellen liggen niet in de winkel 's nachts. 

 1. Muziek en cabaret in nieuw theaterseizoen DRU
  PREMIUM

  Muziek en cabaret in nieuw theatersei­zoen DRU

  ULFT - Kindervoorstellingen, klassieke muziek, cabaret, popmuziek, ballet, moderne dans. In de Dru Cultuurfabriek in Ulft gaat dit weekeinde het nieuwe theaterseizoen van start. Bekende namen zijn onder meer Viggo Waas, Daniel Lohues en Paul Haenen, maar er is ook ruimte voor een lokale vereniging als het Symfonisch Blaasorkest Gaanderen. Vanwege het tienjarig jubileum van de DRU zijn er veel artiesten die met een jubileumtour langskomen.
 2. Tijn verovert de Achterhoek met zijn rebelse en tegendraadse Nathals-bier
  PREMIUM
  vrijdaginterview

  Tijn verovert de Achterhoek met zijn rebelse en tegendraad­se Nat­hals-bier

  TOLDIJK - Rebels, eigenwijs, een beetje country, trots op de Achterhoek en vooral niet te moeilijk. Zo omschrijft Tijn Spekkink zijn Nathals, het bier dat nu twee jaar bestaat. Tijd om terug én vooruit te kijken met de 30-jarige Toldijker, die zeer openhartig is over de moeilijke start met Nathals, de worstelingen in zijn tienerjaren en zijn toekomstdroom: een eigen feest met goede muziek en een potje bier. ,,Met de eenvoud als kracht.”

Achterhoek