Gideon van Meijeren tijdens een debat in de Tweede Kamer over de ontwikkelingen rondom het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
Gideon van Meijeren tijdens een debat in de Tweede Kamer over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. © ANP

Is Achterhoekse Forum-Kamerlid Gideon van Meijeren echt zo radicaal? ‘Hij lijkt wel geherprogammeerd’

Gideon van Meijeren is in korte tijd vanuit het niets uitgegroeid tot een van de gezichten van Forum voor Democratie. Met extreme uitspraken zorgt hij als Tweede Kamerlid telkens voor ophef. Van de bedachtzame en onopvallende Doetinchemmer die rechten studeerde in Nijmegen, lijkt weinig over. Hoe werd hij zo en gelooft hij zelf wel in zijn complottheorieën? Een profiel.

11 reacties

 • Erik Biesemaat

  2 maanden geleden
  @ Ger Pol, wellicht spreekt u dialect en bedoelt u ‘of’ i.p.v. ‘als’? Zo niet, dan begrijp ik niet wat u bedoelt.
 • L Schoorlemmer

  2 maanden geleden
  De media negeer ik al jaren. Verdiepen in hoofdzaken doet onze media al jaren niet meer. Elkaar napraten, op de emotie tour maar vooral niet oprecht in partijstandpunten verdiepen is hetgeen onze media voor staat. Beoordeel FvD eens over de middenlange termijn. Een termijn die staat voor 5 a 10 jaar. De energietransitie. De schulden sanering van zuid betaal door noord. De inflatie. De immigratie. Het hele stikstof geneuzel. De geopolitieke keuzes. FvD kreeg gelijk!!! Regeren is vooruitzien!!!
 • P. Bloemheuvel

  2 maanden geleden
  Gideon van Meijeren bestaat niet . Het is een hologram
 • Jeroen Oosterlaar

  2 maanden geleden
  Martijn, het woord complottheorie wordt al decennia gebruikt om critici en klokkenluiders in diskrediet te brengen. Ik zie het eerder als een glazen bol en een betiteling die men als ere badge zou moeten dragen. Ooit was je een complotdenker als je geloofde dat de Amerikaanse overheid op grote schaal afluisterde. Grote onzin, kan helemaal niet, je bent paranoïde, geloof toch niet in die complottheorieën waren de reacties. Nu weten we dat het geen theorieën waren en dat geldt voor meer zaken.
 • Ger Pol

  2 maanden geleden
  Erik Biesemaat: je moet je afvragen wat ons land nu regeert als dat niet gevaarlijk is?
 1. Omstreden video-interview FvD’er Van Meijeren zorgt voor verdeeldheid: ‘Hij gaat over grens heen’
  experts reageren

  Omstreden vi­deo-interview FvD’er Van Meijeren zorgt voor verdeeld­heid: ‘Hij gaat over grens heen’

  De geruchtmakende uitspraken van FvD-Kamerlid Gideon van Meijeren, over een ‘fluwelen revolutie’ die de regering ten val zou moeten brengen, zorgen voor verdeeldheid onder juridische experts. De één ziet er geen strafbare uiting in, de ander vindt dat Van Meijeren nu écht een grens over is gegaan. ,,Het is definitief tijd voor een cordon sanitaire rond deze meneer en zijn hele partij”, zegt raadsman Job Knoester.