Volledig scherm
Een open dag van menvereniging In Stap en Draf op de terrein De Hietmaat in Hengelo. Archieffoto. © Theo Kock

Is De Hietmaat hét alternatief voor Zelhems evenemententerrein dat buren niet willen?

HENGELO/ ZELHEM - ‘Kom bij ons’, zegt het bestuur van evenemententerrein en gebouw De Hietmaat in Hengelo tegen mensen en verenigingen die in Bronckhorst een festiviteit willen houden. Het is een reactie op de commotie over het plan voor een evenemententerrein langs de Halseweg in Zelhem.

Bennie Roozegaarde wil hier, in de wei rond zijn huis, vier evenementen per jaar kunnen houden. Tientallen buren en omwonenden verzetten zich daartegen, zij willen geen feestterrein in hun achtertuin. Ze vrezen onder meer verkeers- en geluidsoverlast en waardedaling van hun woningen. Daarnaast vragen ze zich af of het terrein wel nodig is.

Diezelfde vraag stelt Anton van Ingen, bestuurslid van de stichting die De Hietmaat in Hengelo exploiteert. ,,Wij hebben een vergunning voor twaalf evenementen per jaar, maar er zijn slechts drie ingevuld. Er is dus nog volop ruimte voor andere festiviteiten”, zegt hij.

Volgens Van Ingen is een nieuw evenemententerrein helemaal niet nodig, gezien er nog plek is voor negen evenementen op De Hietmaat, op zo’n 7 kilometer van het beoogde nieuw terrein langs de Halseweg in Zelhem.

‘In Bronckhorst geen plek te vinden’

Daardoor zijn ook vraagtekens te zetten bij de bewering van Dik Teeuwsen, woordvoerder van Bennie Roozegaarde, dat sommige mensen en verenigingen in Bronckhorst geen plek kunnen vinden voor hun festijn. 

Volledig scherm
Bennie Roozegaarde. © Theo Kock

,,Maar de Hietmaat is een andersoortig terrein, op een andere plek relatief dicht bij de bebouwde kom en met slechts een paar parkeerplekken op eigen terrein”, reageert hij. ,,Dit verandert dus niets aan de plannen voor het evenemententerrein langs de Halseweg.”

Het idee van De Hietmaat wordt met instemming ontvangen door vele buren en omwonenden van Roozegaarde. Zij hebben zich verenigd in actiecomité teh36.nl. Onder een petitie tegen het plan staan inmiddels ruim 530 handtekeningen.

De gemeenteraad van Bronckhorst beslist volgende week donderdagavond (20.00 uur) of het evenemententerrein in Zelhem er mag komen.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

Achterhoek