Volledig scherm
Jan Cremer (links) in Groenlo. © Jan Ruland van den Brink

Jan Cremer vereeuwigt gedicht in Groenlo

GROENLO - Een briefje van schrijver en dichter Jan Cremer aan Oost Gelre-burgemeester Annette Bronsvoort leidde uiteindelijk tot de komst van Cremer zondagmiddag in Groenlo. De auteur van ‘Ik, Jan Cremer’ vertelde in het briefje over zijn Groenlose roots, waarna de groep Muurgedichten Groenlo hem vroeg om een muurgedicht te maken. 

Zondag was, tijdens de Slag om Grolle, de onthulling daarvan. Naast het muurgedicht op de hoek van de Notenboomstraat en de Beltrumsestraat is een afbeelding en korte biografie van de geboren Enschedeër geplaatst. Met Cremer's bijdrage heeft de vestingstad alweer zeventien muurgedichten. Er is een route die langs alle gedichten leidt.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hekken en slagboom blijven op terrein rond Kasteel Vorden, pad door tuin vrij toegankelijk
    PREMIUM

    Hekken en slagboom blijven op terrein rond Kasteel Vorden, pad door tuin vrij toeganke­lijk

    De slagboom en het hekwerk blijven staan op beide toegangswegen naar de hoofdingang van Kasteel Vorden, maar het pad door de tuin is vrij toegankelijk voor wandelaars. Al hebben de kasteelbewoners Karin de Rouw en Jos Hoenen liever dat wandelaars de bewegwijzerde voorkeursroutes nemen, die om het kasteel heen lopen. Dat is de uitkomst van gesprekken tussen De Rouw en Hoenen - die het kasteel bewonen en exploiteren - en de gemeente Bronckhorst, waar Vorden onder valt.

Achterhoek