Jan Nederstigt en zijn zoon Roel. Zijn vrouw en andere zoon Koen zijn afgelopen maand overleden aan een spierziekte. Als eerbetoon willen ze met hun verhaal in de krant
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Nederstigt en zijn zoon Roel. Zijn vrouw en andere zoon Koen zijn afgelopen maand overleden aan een spierziekte. Als eerbetoon willen ze met hun verhaal in de krant © theo kock persfotografie

Jan verloor vrouw en zoon binnen een maand aan dezelfde ziekte: ‘Het is een rotziekte’

De stilte in huize Nederstigt in Etten is oorverdovend. Het verdriet voelbaar. In een maand tijd verloor echtgenoot Jan zijn vrouw Dorien en zijn zoon Koen aan een zeldzame spierziekte. En toch vindt hij dat het tijd is om met een verslaggever van De Gelderlander te praten over zijn vrouw en zoon, zijn verdriet, zijn onzekere toekomst. 

0 reacties

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 2. Csv Apeldoorn overleeft verlenging, asv Dronten knikkert Flevo Boys uit vierde divisie en doek valt voor VVOG

  Csv Apeldoorn overleeft verlenging, asv Dronten knikkert Flevo Boys uit vierde divisie en doek valt voor VVOG

  Flevo Boys verschafte zichzelf wat lucht met een ticket voor de nacompetitie, maar daarin ging het alsnog mis voor de ploeg uit Emmeloord. Asv Dronten gaat een ronde verder en houdt zich op de vierde divisie, het niveau waarop VVOG na de zomer zal acteren na een nieuwe nederlaag tegen Smitshoek. Ook voor Bergentheim, Bruchterveld en Olympia’28 viel het doek, terwijl Dieze West, Genemuiden en Hierden zich plaatsen voor de volgende ronde.