Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Jonge vandaal (18) springt op daken en motorkap van politieauto's in Doetinchem

DOETINCHEM - Een 18-jarige jongen uit Doetinchem is in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt voor het vernielen van twee politieauto's. Een agent zag de jongen op het Simonsplein rond 03.30 uur aan komen rennen en zag dat hij op de motorkap van een politiewagen klom.  

Vervolgens klom hij op het dak van diezelfde auto en sprong hij op de motorkap van een andere politiewagen. Daardoor ontstond er schade aan beide voertuigen. De agent had de vernieler in het vizier en gaf een collega door wat er gebeurd was. Intussen had de jongen de agent gezien en ging hij er vandoor. Verderop in de stad, op de Nieuwstad, konden agenten de jongen dwingen tot stoppen. Daar werd hij aangehouden. 

De jongeman is overgebracht naar de cel. Hij wordt in de loop van de dag gehoord over de vernieling.  

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De regenboogvlag wappert op het Marianum: ‘We streven ernaar dat leerlingen zich veilig voelen’

    De regenboog­vlag wappert op het Marianum: ‘We streven ernaar dat leerlingen zich veilig voelen’

    GROENLO-LICHTENVOORDE- Ze zijn jong, ze zijn anders geaard, ze zijn scholier, ze zijn Achterhoeker en op Paarse Vrijdag benadrukken ze hun specifieke seksuele geaardheid (homo, lesbiënne of iets anders) met iets paars: een jas, sjaal, rugzak. Voor het Marianum in Groenlo (maar ook in Lichtenvoorde) was dat paars vrijdagochtend goed zichtbaar. En aan het begin van de grote pauze ging op hun school de regenboogvlag in top.

Achterhoek