Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Jonge vrouw halfnaakt in weiland: verdachte weer op vrije voeten

HEELWEG - De minderjarige jongen die afgelopen weekend is aangehouden op verdenking van een mogelijk zedenmisdrijf bij De Radstake in Heelweg, is woensdagmorgen vrijgelaten. 

Hij mag het verloop van het onderzoek naar het mogelijke misbruik van een jonge vrouw in vrijheid afwachten, zo heeft de rechtbank Gelderland desgevraagd laten weten.

Halfnaakte jonge vrouw gevonden 

De jongen werd in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden, nadat een jonge vrouw halfnaakt was gevonden in een weiland nabij de uitgaansgelegenheid langs de N18. Agenten die op die melding af waren gegaan, kregen niet direct duidelijk wat er was gebeurd. 

Omdat een zedenmisdrijf niet kon worden uitgesloten, werd de jongen gearresteerd. Uit het eerste onderzoek in en rond De Radstake bleek namelijk dat hij bij de vrouw zou zijn geweest, aldus de politie.

Nog altijd verdachte 

Het onderzoek naar het mogelijke zedenmisdrijf in Heelweg is nog in volle gang. Doel is duidelijk te krijgen wat er precies is gebeurd met de jonge vrouw en welke rol de jongen heeft gespeeld. Hoewel hij nu is vrijgelaten, blijft hij verdachte in deze zaak en moet hij beschikbaar blijven voor bijvoorbeeld verhoor, zo bevestigt het Openbaar Ministerie (OM).

Het OM wil niet kwijt hoe de formele verdenking luidt tegen de jonge verdachte. ,,Dat heeft te maken met zijn minderjarige leeftijd, maar ook met het feit dat het onderzoek nog volop loopt”, zegt een woordvoerder van het OM.

Eerder liet de politie al weten terughoudend te zijn met informatie; zo worden de personalia van de betrokken niet gemeld om hun privacy te beschermen.

Achterhoek