Volledig scherm
PREMIUM
Een jonge vrouw is in de nacht van zaterdag op zondag halfnaakt gevonden in een weiland in de buurt van De Radstake. Daar was het Hakken en Hengstenbal bezig of net afgelopen. De politie onderzoekt of sprake is van een zedenmisdrijf. © Jan Ruland van den Brink

Jonge vrouw ligt halfnaakt in weiland na festival: jongen vast voor mogelijk zedenmisdrijf

HEELWEG - Een minderjarige jongen zit vast nadat afgelopen weekend een jonge vrouw deels ontkleed is gevonden in een weiland nabij De Radstake in Heelweg. De politie onderzoekt of sprake is van een zedenmisdrijf.

De jonge vrouw werd in de nacht van zaterdag op zondag halfnaakt gevonden in een weiland in de buurt van de uitgaansgelegenheid langs de N18. Daar was het Hakken en Hengstenbal bezig of net afgelopen.

Agenten kregen die bewuste nacht een melding van een mogelijk zedenmisdrijf en zijn daar volgens een politiewoordvoerder ‘direct op af gegaan’. ,,Ter plaatse werd niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Omdat een zedenzaak niet uitgesloten kon worden, is een minderjarige jongen aangehouden”, aldus de woordvoerder.

Uit het eerste onderzoek in en rond De Radstake bleek namelijk dat de minderjarige jongen bij de vrouw zou zijn geweest, aldus de politie. Daarop is hij gearresteerd. De jongen is in de cel gezet en zit nog vast.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriendelijkheid is voorbij’
  PREMIUM

  Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriende­lijk­heid is voorbij’

  In diverse chatgroepen van de Farmers Defence Force (FDF) neemt de oorlogstaal en actiebereidheid toe. Maandagavond zal de meest radicale boerengroepering koppen tellen voor een gecoördineerde actie om de voedselvoorziening een week voor kerst in Nederland plat te leggen. ,,We kunnen niet anders’’, zegt veehouder Willeam Schoonhoven (41) uit Beemte-Broekland.
 2. Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartkloppingen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’
  PREMIUM
  video

  Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartklop­pin­gen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’

  Boem! Op slag verliefd. Dat werd de Zutphense celliste Manuela Verbeek toen ze bij vioolbouwer Michael van Berkum twee maanden geleden een circa 260 jaar oude Franse cello zag staan. Ze mocht 'm even bespelen en kreeg ‘de bibbers en hartkloppingen’. Manuela wil de cello koste wat kost hebben. Probleempje: hij kost 30.000 euro. En dat heeft ze niet. Manuela houdt een crowdfundingconcert om de cello te bemachtigen.

Achterhoek