Volledig scherm
De jubileumvlag wapperde al tijdens het openluchtstuk De Bewaarder © Oranje Comité Vierakker-Wichmond

Jubileumvlaggen Vierakker-Wichmond vliegen over de toonbank

Al 242 bewoners van Vierakker-Wichmond hebben een vlag opgehaald van hun woonplaats opgehaald. Dit is de aanloop naar het 100-jarige jubileum van het Oranje Comité Vierakker-Wichmond. Deze mijlpaal zal uitgebreid worden  gevierd tijdens de feestweek aan het eind van augustus. 

Inwoners hebben allemaal een brief gekregen waarmee ze gratis de vlag kunnen ophalen bij de bakkerij Besselink of boerderijwinkel Den 4Akker. Volgens de laatste tellingen zijn er 187 exemplaren opgehaald bij de bakker en 55 bij de boerderijwinkel.

,,Er zijn in totaal 350 vlaggen gemaakt,’’  zegt Mirjam Eskes van Den 4Akker. ,,Maar ik verwacht dat we nog wel een extra partij moeten bestellen.’’ 

De oranje vlag, met daarop een wapen van de gecombineerde dorpen, is een cadeau van de politieke partij Dorpsbelang Vierakker-Wichmond. Het is de bedoeling dat bewoners de vlag voortaan ook voor andere feestdagen zullen gebruiken. 

Zeer actief Comité 

Het Oranje Comité is zeer actief en organiseert jaarlijkse vele evenementen. Het meest bekend zijn de praalwagenparade en het vogelschieten tijdens de feestweek.

In juni voerde de inwoners onder begeleiding van het Comité een grootschalig openluchttheaterstuk op ter ere van het jubileum. Ruim 150 mensen uit de 1000 zielen tellende gemeenschap werkten jarenlang aan de productie. Bijna 1500 kaarten werden voor de drie voorstellingen verkocht. Het was hier dat de nieuwe vlag voor het eerst wapperde. 

Achterhoek