Kinderdagopvang Bloementtuin bij het Slingeland, Selma (links) en Annemarie gaan kinderen van verplegend personeel 24/7 opvangen, beide in een van de slaapkamertjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderdagopvang Bloementtuin bij het Slingeland, Selma (links) en Annemarie gaan kinderen van verplegend personeel 24/7 opvangen, beide in een van de slaapkamertjes. © Jan Ruland van den Brink

Kinderdagverblijf bij ziekenhuis heeft 50 bedden voor kids van ouders die nachtdienst draaien

DOETINCHEM - Kinderdagverblijf de Bloementuin bij ziekenhuis Slingeland in Doetinchem heeft 50 slaapplaatsen beschikbaar voor kinderen die eventueel opgevangen moeten worden als hun ouders moeten overwerken of nachtdiensten draaien in overvolle coronatijden. 

De eerste aanmeldingen voor avondopvang zijn inmiddels binnen. Het Rijk heeft opgeroepen om voor ouders in cruciale beroepen 24-uurs opvang te realiseren. ,,We zijn er klaar voor", verzekert directeur Selma Ozkan van Kindernet, waar de Bloementuin onderdeel van is.

,,We zijn vorige week al begonnen met het inrichten van slaapkamers. Ook hebben we uitgebreid gesprekken gevoerd met onze medewerkers. Nachtopvang is echt iets anders dan wat we gewoon zijn.”

In de Bloementuin zelf zijn 30 bedden beschikbaar. Mocht er meer vraag komen, worden in 't Keldertje achter het ziekenhuis nog eens 20 bedden klaar gemaakt. ,,Sinds zondagavond zijn we hard aan het werk om alles te regelen. Vandaag zijn de eerste aanmeldingen binnen voor avonddiensten”, vertelt directeur Selma Ozkan.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zondag 1 april 1945: Chocola en Sweet Corporals
    PREMIUM

    Zondag 1 april 1945: Chocola en Sweet Corporals

    Uit de Achterhoek komen de logge geallieerde tanks, afgedekt met gekleurde doeken, binnenrollen. St. Isidorushoeve is het eerste Twentse dorp dat wordt bevrijd. Jonge soldaten delen chocola en sigaretten uit in Haaksbergen. Veel inwoners roken op deze feestelijke eerste paasdag hun eerste Sweet Corporal. De Engelse Goldstream Guards trekken door naar Enschede. De Duitsers geven de stad niet zomaar op. Ze blazen de Zuider- en Lonnekerbrug op, steken opslagdepots in brand en brengen zware vliegtuigbommen tot ontploffing op de Haaksbergerstraat. Pas om acht uur ’s avonds bereiken de Engelse tanks het stadhuis en wordt de Nederlandse vlag gehesen. Er vallen die dag nog achttien burgerslachtoffers.

Achterhoek