Volledig scherm
PREMIUM
Op dit veldje in Halle mogen de kinderen van Dorpsschool weer voetballen. © Jan Ruland van den Brink

Kinderen dolblij: ze mogen weer voetballen op hun veldje in Halle

HALLE - Kinderen uit de groepen 7 en 8 van de Dorpsschool in Halle kunnen weer voetballen op het veldje in de wei achter hun school. Daarover zijn afspraken gemaakt met het stel dat het veldje deze zomer liet sluiten met een handhavingsverzoek, omdat voetbal geen ‘agrarisch gebruik’ is.

De kinderen zijn dolblij dat de bal weer rolt sinds begin deze week, zegt schooldirecteur Rick Wolsink. ,,Ze vinden het fantastisch dat ze weer op hun eigen veldje kunnen voetballen.”

Het gebruik als sportveldje is nog niet officieel geregeld, maar tot het zover is handhaaft Bronckhorst niet. Dit na overleg met de buren, die het prima vinden dat de kinderen er weer voetballen. ,,Toen ik ze dat ging vragen, zeiden ze meteen dat het geen enkel probleem was. Dat siert deze mensen”, zegt Wolsink.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files
    Update | Video

    Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files

    Op meerdere plekken liep het verkeer vanavond in de avondspits vast op de A1. In alle gevallen was sprake van ongelukken, die voor lange files zorgden. Op een gegeven moment meldde de ANWB een extra reistijd van 90 minuten. Bij Holten raakte de bestuurder van een personenauto ernstig gewond na een botsing met de vangrail. Ook was er een melding van ernstige verkeershinder bij de Voorthuizen in de rijrichting Apeldoorn.

Achterhoek