Knuffelberen achter de ramen, een actie om jonge kinderen wat leuks te bieden.
Volledig scherm
PREMIUM
Knuffelberen achter de ramen, een actie om jonge kinderen wat leuks te bieden. © Rolf Hensel

Kinderen gaan op ‘berenjacht’ in Dinxperlo

DINXPERLO - Kijk niet vreemd op als je een kleuter langs je huis ziet lopen, speurend door de ramen. De kinderen zijn op berenjacht. Voor de ramen van steeds meer woningen worden knuffelberen geplaatst. Als afleiding voor de kleintjes om even lekker buiten te kunnen rennen. 

In Dinxperlo was het Kirsten Klein Hulze Freriks die op het idee kwam. Online stuitte zij op berichten over de knuffelberenjacht: ,,Het is over komen waaien vanuit Australië, het schijnt al in heel Nederland te zijn. Ik vond het een leuk idee, ook omdat ik zelf een dochter van drie heb. Toen heb ik het op de Facebookgroep voor coronahulp in Dinxperlo gezet.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zondag 1 april 1945: Chocola en Sweet Corporals
    PREMIUM

    Zondag 1 april 1945: Chocola en Sweet Corporals

    Uit de Achterhoek komen de logge geallieerde tanks, afgedekt met gekleurde doeken, binnenrollen. St. Isidorushoeve is het eerste Twentse dorp dat wordt bevrijd. Jonge soldaten delen chocola en sigaretten uit in Haaksbergen. Veel inwoners roken op deze feestelijke eerste paasdag hun eerste Sweet Corporal. De Engelse Goldstream Guards trekken door naar Enschede. De Duitsers geven de stad niet zomaar op. Ze blazen de Zuider- en Lonnekerbrug op, steken opslagdepots in brand en brengen zware vliegtuigbommen tot ontploffing op de Haaksbergerstraat. Pas om acht uur ’s avonds bereiken de Engelse tanks het stadhuis en wordt de Nederlandse vlag gehesen. Er vallen die dag nog achttien burgerslachtoffers.

Achterhoek