De winkel van de Moeder Teresa Stichting in Ulft.
Volledig scherm
De winkel van de Moeder Teresa Stichting in Ulft. © PR

Kledingwinkel van hulpstichting in Ulft na twintig jaar dicht: ‘Anders minder hulp aan armen’

ULFT - Mensen kunnen per eind maart geen kleding meer kopen in de winkel van de Moeder Teresa Stichting in Ulft. De zaak gaat dicht omdat de omzet zover is gedaald, dat er inmiddels geld bij moet. Dat gaat ten koste van de armenhulp aan mensen in Oost-Europa.

De winkel in het pand aan de Nijverheidsweg is zaterdag 28 maart voor het laatst open. De zaak met uitsluitend nieuwe kleding heeft dan zo’n 20 jaar in Ulft gezeten. Vooral de laatste jaren liep de omzet sterk terug. ,,De winkel liep altijd als een trein. Voor vier jaar terug draaiden we nog een omzet van tussen de twee en drie ton. Maar het afgelopen jaar was dit nog maar zo’n 50.000 euro”, zegt Jan Wenting van de Moeder Teresa Stichting.

Wenting wijt dit aan de sterk toegenomen concurrentie van prijsvechters in de kledingbranche en internethandel. ,,Dat merken we vooral tijdens onze uitverkoop. Nu zijn we blij als er op die dagen twintig klanten zijn. Terwijl vijftien jaar terug de parkeerplaats bomvol stond en we meer dan 200 klanten op een dag hadden.”

Weloverwogen, maar moeilijk besluit

Quote

Als er geld bij moet en we daardoor minder hulp kunnen bieden aan de mensen in Oost-Europa, schieten we ons doel voorbij

Jan Wenting, Moeder Teresa Stichting

Het was een weloverwogen en tegelijk moeilijke beslissing om de winkel te sluiten, zegt Wenting. ,,We zijn niet over één nacht ijs gegaan. Maar als er geld bij moet en we daardoor minder hulp kunnen bieden aan de mensen in Oost-Europa, schieten we ons doel voorbij.”

Alle kleding die nu nog in de rekken hangt, gaat met forse kortingen weg. De uitverkoop loopt door tot en met 28 maart. Alles wat daarna nog over is, wordt ingepakt en naar Oost-Europa gebracht. Wenting benadrukt dan ook dat de hulp van de Moeder Teresa Stichting aan de allerarmsten in voornamelijk Roemenië gewoon doorgaat.

De vrijkomende ruimte wil de stichting gaan gebruiken voor de inname en het sorteren van hulpgoederen.

Achterhoek