Volledig scherm
Burgemeester Joost van Oostrum van Berkelland feliciteert Rinus Smet na zijn huldiging waarbij de Borculoër Ridder in de Orde van Oranje Nassau is geworden. © Arjan Gotink

Koninklijke ‘boost’ voor Rinus Smet: ridder op Dag Berkellandse ondernemer

EIBERGEN - Tijdens de dag voor de Berkellandse ondernemer is donderdagmiddag Rinus Smet (73), medeoprichter en oud-voorzitter van het Platform BV Berkelland, koninklijk onderscheiden. Hij kreeg door burgemeester Joost van Oostrum de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau opgespeld.

De dag voor de Berkellandse ondernemer is jaarlijks ook het moment van de uitreiking van de Noaber Booster Awards. Noaber op zijn Twents gespeld, dat wel. Maar de ondertitel is dan ook ‘inspireren van je buren leren', ook al worden daar eigenlijk Achterhoekse collega-ondernemers mee bedoeld.  Tussen de Noaber Booster Awards zoals die donderdagmiddag in het Openluchttheater Eibergen werden uitgereikt, vormt het lintje voor ‘ridder’ Rinus Smet een koninklijke opsteker.

Vrijwilliger

Borculoër Smet is sinds jaar en dag actief voor de  Samenwerkende Industriële Kringen Achterhoek (SIKA). De afgelopen tien jaar was hij bestuurslid en vicevoorzitter van de Industriële Kring Berkelland (IKB). Maar velen kennen hem ook van het Platform BV Berkelland waarvan hij medeoprichter was, en de  Stichting Achterhoek Duurzaam Verbouwen (ADV). Hij is vrijwilliger bij het Gelders Energie Akkoord (GEA) en bij het platform ‘Achterhoek Board’ van de Regio Achterhoek.

Achterhoek-promotie

Zijn gedrevenheid om de Achterhoek op de kaart te zetten als innovatieve, duurzame en maatschappelijk bewuste regio werpt zijn vruchten af. Voor heel Gelderland geldt de Achterhoek als voorbeeldregio waar partijen samenwerken en hun krachten bundelen. Niet alleen waar het gaat om economische vitaliteit, maar ook om werkgelegenheid en toekomstbestendig, duurzaam ondernemerschap, stellen de aanvragers die Smet tipten voor een ‘koninklijke boost’.

  1. Aanvoerders slijpen de messen voor Achterhoekse El Clásico: ‘Verliezen is geen optie’
    PREMIUM
    wedstrijd van de week

    Aanvoer­ders slijpen de messen voor Achterhoek­se El Clásico: ‘Verliezen is geen optie’

    De streekderby tussen Lochem en Witkampers staat garant voor spektakel, binnen en buiten de lijnen. De aanvoerders Ivo Fleming en Sander Kok slijpen de messen aan de vooravond van de Achterhoekse clash. ,,In Lochem valt zondag niets te halen", meent Lochemer Fleming. Daar denkt Kok van de Larense opponent heel anders over: ,,Ik vind dat wij kwalitatief beter zijn.”

Achterhoek