Volledig scherm
Erelid Johan Saaltink (82), tevens een van de oprichters van de Vereniging Contact Barchem, neemt de Koninklijke Erepenning en de bijbehorende oorkonde in ontvangst uit handen van Sebastiaan van 't Erve, burgemeester van de gemeente Lochem. © J Hendriksen

Koninklijke Erepenning voor Vereniging Contact Barchem

De Vereniging Contact Barchem, die zaterdag haar vijftigjarig bestaan vierde, is onderscheiden met een Koninklijke Erepenning.

Erelid Johan Saaltink (82), tevens een van de oprichters, nam de erepenning en de bijbehorende oorkonde zaterdag in ontvangst uit handen van Sebastiaan van 't Erve, burgemeester van de gemeente Lochem. Dat gebeurde tijdens het jubileumfeest in de sportzaal van dorpshuis ‘t Onderschoer in Barchem.

Jong én oud

Vereniging Contact Barchem, die 1200 leden en 150 actieve vrijwilligers telt, organiseert veel sociale, culturele en feestelijke activiteiten voor jong én oud zoals het Barchems Feest.

Ook is de vereniging gesprekspartner voor overheden als de gemeente en de provincie. Diverse werkgroepen bereiden deze inbreng namens Barchem en Zwiep voor en werken samen aan het Dorpsontwikkelingsplan.

Een Koninklijke Erepenning kan worden gegeven aan verenigingen, stichtingen en instellingen die het vijftig-jarig bestaan vieren (of een daaropvolgend veelvoud van 25, zoals 75, 100, etcetera. Koning Willem-Alexander brengt hiermee zijn waardering over voor de bijzondere verdiensten van de vereniging in kwestie.

Achterhoek