Melvin Drenthen opende dinsdagmorgen de deuren van zijn kringloopwinkels als protest tegen de lockdown. Rechts medewerker Bram Slotman.
Volledig scherm
PREMIUM
Melvin Drenthen opende dinsdagmorgen de deuren van zijn kringloopwinkels als protest tegen de lockdown. Rechts medewerker Bram Slotman. © Frans Nikkels

Kringloop gaat weer dicht als ook de politie in de winkel staat: ‘Ik wilde een statement maken en dat is gelukt’

VideoEIBERGEN - Twee uur was de winkel open, enkele tientallen klanten konden er gebruik van maken. Maar om 11.00 uur dinsdagmorgen stonden ook politie en een boa in Kringloopbedrijf Drenthen in Eibergen en werd de dienstdoende medewerker gesommeerd de deur op last van een boete weer te sluiten.

 1. Van Onze Grond vliegt de schappen uit: ‘Ik was al na één dag door de voorraad melk heen’
  PREMIUM
  video

  Van Onze Grond vliegt de schappen uit: ‘Ik was al na één dag door de voorraad melk heen’

  Een nieuw merk heeft de schappen veroverd van tien supermarkten in Deventer. De lokale verse producten van heel dichtbij van Van Onze Grond zijn sinds enkele dagen verkrijgbaar bij onder anderen Jumbo Hans Kok en de Spar buurtsuper op de Worp. 18 Producenten uit de regio hebben samen een coöperatie gevormd, en ze willen verder groeien met meer leveranciers en meer afzetpunten. Wat vinden de supermarktklanten van de producten?
 2. ‘Als ik uitleg waar ik woon, zeggen mensen ‘oh, het ´meistershuus’’
  PREMIUM
  vrogger en now

  ‘Als ik uitleg waar ik woon, zeggen mensen ‘oh, het ´meisters­huus’’

  GAANDEREN - Ze fietsten er in 1987 langs en waren direct gecharmeerd van het huis. ,,Maar we dachten ook ‘dat kunnen we nooit betalen’. We waren voor een huis aan het sparen, maar in die tijd stegen de huizenprijzen sneller dan je kon sparen”, vertelt Ernst Jan de Heer (68). Toch werden hij en zijn echtgenote Joke Colenbrander (61) eigenaar van het huis aan de Kerkstraat in Gaanderen.
 1. Kiki’s grote liefde pleegde plotseling zelfmoord
  Play

  Kiki’s grote liefde pleegde plotseling zelfmoord

 2. Bèèèh! Schapen tussen woningen blijven vast beeld in Zutphen
  Play

  Bèèèh! Schapen tussen woningen blijven vast beeld in Zutphen

Achterhoek