Legendarische doomwaveband Joy Division komt tot leven in Bredevoort

VideoBREDEVOORT - De legendarische Engelse doomwaveband Joy Division kwam zaterdagavond tot leven in de Koppelkerk in Bredevoort. De band Joy Division Undercover, met Winterswijker Ernst Grevink als zanger, deed er een try-out van de nieuwe show.

Die show staat in het teken van de eerste plaat van Joy Division, Unknown Pleasures, die 40 jaar geleden uitkwam.

Na het uitkomen van de tweede plaat, Closer, pleegde zanger Ian Curtis zelfmoord. Door die daad, en de ijzingwekkende muziek van de band, kreeg Joy Division een mythische status bij new wave-liefhebbers.

Af en toe griezelig goed

Daarvan waren er velen in de Achterhoek, en menigeen was naar de Koppelkerk gekomen. Ze zagen een band die Joy Division af en toe griezelig goed benaderde, en soms ook wat uit de toon viel. Maar het was dan ook een van de eerste try-outs, en het geluid van Joy Division is erg moeilijk te imiteren. Een van de hoogtepunten was het nummer Atmosphere, een gevoelig nummer dat door Grevink op ontroerende wijze werd gezongen.

José Elsinghorst uit Winterswijk, in bijpassend zwartwit gekleed, luisterde in haar jeugd veel naar Joy Division. ,,Ik had een andere smaak dan mijn klasgenoten. De muziek van Joy Division was zwaar en depressief, maar ik vond het heerlijk. En ik vond de uitvoering van deze band echt heel goed.’’

Volledig scherm
Zanger Ernst Grevink © DG
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek