Beeld van een zonnepark elders in het land.
Volledig scherm
Beeld van een zonnepark elders in het land. © ANP/archief

Licht op groen zonnepark op voormalige velden Baakse Boys; in 2021 klaar

Het zonnepark op de voormalige voetbalvelden van Baakse Boys is over een jaar klaar. Dat melden de initiatiefnemers.

De aanleg en exploitatie is naar de partijen GreenIPP Investments (Obton GreenIPP) en Remie Renewable Energye gegaan. GreenIPP meldt dat het park er definitief komt.

Het complex van Baakse Boys ligt sinds 2015 braak, nadat de club fuseerde met SV Steenderen.  In oktober 2019 is er voor Zonnepark Baakse Boys een omgevingsvergunning verleend door de gemeente Bronckhorst, aldus beide partijen. Obton GreenIPP meldt nu ook dat het bericht heeft gehad van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de aangevraagde subsidie is toegekend. Daardoor kan de voorbereiding van de bouw beginnen.

Voorjaar 2021

Naar verwachting is het park in het voorjaar van 2021 gereed. Obton Green IPP meldt dat bij de realisatie van het park aandacht is voor de aanleg van groen en versterking van de biodiversiteit aandacht heeft.  

Het park krijgt een vermogen, goed voor opwekking van jaarlijks 2.052.500 Kilowattuur aan groene energie. Dit staat volgens de partijen gelijk aan het jaarlijks verbruik van ongeveer zevenhonderd huishoudens. 

Op dit moment onderzoekt Obton GreenIPP een samenwerking met de Achterhoekse groene energiemaatschappij (AGEM). Inwoners kunnen dan via die partij groene energie van het nieuwe zonnepark afnemen. Daarnaast kunnen inwoners ook mee-investeren in het zonnepark, door zonnedelen te kopen. 

6900 zonnepanelen

Het voormalig voetbalterrein wordt voorzien van circa 6900 zonnepanelen stroom. Het park is op dit moment al grotendeels omringd door bosjes en dat zal ook zo blijven, aldus de initiatiefnemers. Het zonnepark wordt geen openbaar terrein. Wel komt er, in overleg met de buurt, een wandelpad rond het zonnepark. Daarbij komt ook een bankje met een informatiebord over het zonnepark en de voormalige voetbalvereniging Baakse Boys.

Obton is een investeringsmaatschappij voor duurzame energie. Het bedrijf biedt financiering, ontwikkeling en beheer van zonneprojecten. GreenIPP maakt de energietransitie voor bedrijven en gemeenten mogelijk. 

Achterhoek