Nog tot begin volgend jaar: productie van Gelderse worsten in de Lichtenvoordse vestiging van Zwanenberg, voorheen Hulshofs Vleeswaren.
Volledig scherm
PREMIUM
Nog tot begin volgend jaar: productie van Gelderse worsten in de Lichtenvoordse vestiging van Zwanenberg, voorheen Hulshofs Vleeswaren. © Jan Ruland van den Brink

Lichtenvoorde raakt na 173 jaar de droge worsten kwijt

LICHTENVOORDE - Het vleeswarenbedrijf van Zwanenberg in Lichtenvoorde wordt volgend voorjaar gesloten. De productie van droge worst wordt verplaatst naar de Zwanenberg-bedrijven in het Groningse Vlagtwedde en Almelo. Het Lichtenvoordse bedrijf telt vijftig arbeidsplaatsen – het merendeel van de medewerkers gaat op zoek naar een andere baan.

De sluiting is in 2012 al eens aangekondigd, maar werd een jaar later met nog eens twee jaar uitgesteld. De vraag naar vleeswaren, zoals de bekende Gelderse worst, was plotseling aangetrokken, vooral door export naar Duitsland. Dit voorjaar kwam opnieuw het bericht dat tot sluiting was besloten, maar nu definitief.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek