Volledig scherm
© AFP

Lidl Eibergen opent op 10 april de deuren

EIBERGEN - De nieuwe Lidl-supermarkt aan de J.W. Hagemanstraat in Eibergen opent woensdag 10 april de deuren. Dat meldt het hoofdkantoor van Lidl in Huizen. 

De Lidl-vestiging krijgt een oppervlakte van 1250 vierkante meter. Er worden bovendien rond de zestig parkeerplaatsen tussen de J.W. Hagemanstraat en de Burgemeester Wilhelmweg aangelegd. 

De Duitse budgetsupermarkt is niet zonder slag of stoot in het winkelhart van Eibergen gekomen. Projectontwikkelaar Ten Brinke Vastgoed werkte jaren aan het project om de Lidl naar Eibergen te halen. Onder meer de gevestigde supermarktketens in Eibergen verzetten zich heftig tegen de plannen, tot aan de Raad van State. Die oordeelde vorig jaar echter dat er een parkeerterrein mocht worden aangelegd en dat de J.W. Hagemanstraat het extra verkeer van en naar de discountsupermarkt gemakkelijk aan kan. Daarmee werden de bezwaren van tafel geveegd. Met de supermarkt krijgt het zogenoemde ‘Gat van Iliohan’ eindelijk invulling: ooit zat hier autobedrijf annex Suzuki-dealer Iliohan, daarna lag het terrein jarenlang braak.  

Volledig scherm
Het geraamte van de nieuwe Lidl in Eibergen, in oktober 2018. © Emiel Muijderman
  1. Sterren Stralen-boom bij Danspaleis komt uit Beckum

    Sterren Stra­len-boom bij Danspaleis komt uit Beckum

    NEEDE/EIBERGEN - De grote kerstboom van de actie ‘Sterren Stralen’ van de Rotaryclubs Neede en Haaksbergen komt dit jaar uit Beckum. Na een oproep meldde zich de familie Winters met een mooie grote spar uit haar tuin. De boom werd afgelopen weekend gezaagd en naar de plek gebracht waar sinds 2004 elk jaar lichtjes voor het goede doel worden ontstoken: op de driesprong van Eibergen, Haaksbergen en Neede bij het voormalige Danspaleis en de oude N18.

Achterhoek