Als het aan het college van burgemeester en wethouders van Lochem ligt, worden de komende jaren honderden huizen bijgebouwd.
Volledig scherm
PREMIUM
Als het aan het college van burgemeester en wethouders van Lochem ligt, worden de komende jaren honderden huizen bijgebouwd. © Arjan Gotink/archief

Lochem heeft mogelijk geblunderd met aanwijzen zoeklocaties: onzeker waar nu gebouwd kan worden

Bouwen, bouwen, bouwen. In de gemeente Lochem gaat het al jaren over het woningtekort. Honderden nieuwe huizen zouden nodig zijn. En daarom heeft de gemeente de afgelopen jaren gewerkt aan zogenoemde kernvisies, waarmee locaties worden aangewezen waar nieuwe huizen kunnen verrijzen. Plots dreigt één probleem: heeft de gemeente zich wel aan de regels gehouden?

  1. Lokale politiek kiest voor jongerenraad: symboliek of echt nuttig? ‘Geen groepje vwo’ers met ouders als raadslid’
    PREMIUM

    Lokale politiek kiest voor jongeren­raad: symboliek of echt nuttig? ‘Geen groepje vwo’ers met ouders als raadslid’

    Hoe zorg je ervoor dat de kloof tussen jongeren en de politiek kleiner wordt? Steeds meer gemeenten zien een jongerenraad als oplossing. Maar krijgen deze jeugdige burgers ook daadwerkelijk wat voor elkaar, of is zo’n raad alleen een mooi uithangbord voor de gemeente? We vragen het aan drie voorzitters van jongerenraden. ,,We merken dat er problemen spelen, maar dat jongeren daar niet zo snel mee komen.”