Burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve maakte in 2015 een selfie met Bennie Jolink op het benkske. Ter ere van het 40-jarige jubileum van Normaal boodt de gemeente Lochem de band Normaal een bankje aan in het Openluchttheater in Lochem. Dit omdat de band hun succesvolle carrière veertig jaar geleden in het Openluchttheater in Lochem begon.
Volledig scherm
Burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve maakte in 2015 een selfie met Bennie Jolink op het benkske. Ter ere van het 40-jarige jubileum van Normaal boodt de gemeente Lochem de band Normaal een bankje aan in het Openluchttheater in Lochem. Dit omdat de band hun succesvolle carrière veertig jaar geleden in het Openluchttheater in Lochem begon. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Lochem lokt mensen naar de stembus met gratis kaartjes voor terugkeerconcert Normaal

videoBinnen een half uur was het terugkeerconcert van Normaal afgelopen december uitverkocht. De gemeente Lochem heeft nog twee kaartjes achtergehouden. De kaartjes voor het concert in Lochem worden weggegeven aan mensen die donderdag naar de stembus gaan voor de Europese Verkiezingen. 

Post voor het sluiten van de stembussen op 23 mei een bericht, foto of filmpje op social media met #DoeNormaalGaStemmen. De maker van het bericht met de meeste impact op Facebook of Twitter wint de kaartjes. De opdracht van de gemeente Lochem om aan de kaartjes te komen is simpel. Ga stemmen.

,,We willen dat zoveel mogelijk mensen donderdag hun stem gebruiken voor de Europese Verkiezingen. Deze actie en de #DoeNormaalGaStemmen, is bedoeld als duwtje richting stembus’’, laat burgemeester Sebastiaan van 't Erve weten. Natuurlijk is het mooi dat we tegelijkertijd iemand blij kunnen maken met twee kaartjes voor het concert van Normaal hier in Lochem.”

Olderwets Høken

Het concert ‘Olderwets Høken’ waarmee Normaal terugkeert op de planken, was in december binnen een half uur uitverkocht. Al maanden zijn alle 17.500 kaarten voor de show in Lochem weg. In februari kwamen er nog eenmaal 2000 kaarten bij, maar ook deze kaarten waren binnen de kortste keren aan de man gebracht. Nooit eerder was een show van Normaal zo snel uitverkocht. 

Het terugkeerconcert van Normaal is op Hemelvaartsdag (donderdag 30 mei) op het tractorpullingterrein aan de Brinkerinkweg in Lochem. Normaal speelt weer voor het eerst sinds het afscheidsconcert in GelreDome, 3,5 jaar geleden. Hoofdreden om te stoppen was de tanende gezondheid van frontman Bennie Jolink. De laatste tijd is hij door nieuwe medicatie flink opgeknapt en het rockersbloed kruipt nu weer waar het niet gaan mag.

Burgemeester Van 't Erve gaf met zijn bericht en foto op klompen hieronder zelf de aftrap voor de winactie:

Achterhoek