Liesbeth van de Stadt en Jolande van Borrendam bij een gemaaide berm die lijkt te zijn bespoten met glyfosaat. ,,Dit zou niet mogen”, zeggen beiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Liesbeth van de Stadt en Jolande van Borrendam bij een gemaaide berm die lijkt te zijn bespoten met glyfosaat. ,,Dit zou niet mogen”, zeggen beiden. © Arjan Gotink

Lochem ziet toe dat bermen illegaal gemaaid en bespoten geworden: ‘Dit mag gewoon niet’

Bermen die volop in bloei zouden moeten staan. Op sommige plekken zijn ze platgemaaid door agrariërs en particulieren en soms zelfs bespoten met gif. De gemeente Lochem geeft toe dat dit is gebeurd. Maar hiertegen optreden wil de gemeente niet. Jolande van Borrendam van LochemGroen! begrijpt daar niets van. ,,Handhaven is een wettelijke taak.”

19 reacties

 • klaas Bron

  1 maand geleden
  Beste Ronald van der Valk het artikel geeft vermoeden aan dat gemeente Lochem op sommige plaatsen glyfosaat heeft waargenomen. Blijft dus mijn punt gewoon staan: het glyfosaat kan voorkomen, maar is zeer incidenteel en geen groot probleem. Maaien bloeiende bermen, grond verwijderen, puin storten in bermen door overheden is veel groter probleem zie ook N348 dijken, die door Provincie Gld even glad is geschoren. Recent afvalpuin ( bevat glas, plastic, etc) in gaten zandwegen gestort door Lochem.
 • Leos Vriend

  1 maand geleden
  Op deze ene locatie hebben de dames gelijk, hier is gespoten, en dat had nooit zo gemogen.Voor de rest, als inwoner van het mooie buitengebied van Lochem zie ik amper gemaaide bermen door boeren, wel kilometers gemaaide bermen door burgers, hoge heggen op gemeentegrond, paaltjes of stenen in de berm etc. etc. Gemeente Berkelland maakt er helemaal een potje van zet paaltjes bij boeren, zonder de boer op de hoogte te stellen, en verzuimd te handhaven bij burgers.
 • HAM Boelens

  1 maand geleden
  Het zal wel Roundup wezen. Hoe haal je het in je hoofd. Het gaat om de berm en de eiken processierups. Zo gaat hij de boom niet in. Waarom zou je het maaien? Het is niet van jou, maar van de gemeente of provincie.
 • M.C. Fels

  1 maand geleden
  Niet handhaven is werkelijk het allerdomste wat je kunt doen. De boodschap is dan: u hoeft zich niet aan de wet te houden, ga door met uw vernielzuchtige bezigheden. WAt alle vrouwonvriendelijke boerenliefhebbers hieronder kennelijk niet begrijpen is dat deze boerenslopers bezig zijn op grond die helemaal niet van hun is. Dank aan de dames voor het werk maken hiervan. Bermen zijn belangrijk, temeer daar de Nederlandse bevolking zijn tuin volgooit met stenen.
 • k vegter

  1 maand geleden
  Wat schandalig! Echt heel erg zonde. Glyfosaat..kan echt niet meer!

Achterhoek