Volledig scherm
Maan de Steenwinkel. © Marcel Wagenaar

Maan breekt optreden in Lochem af na gooien met bier

updateZangeres Maan de Steenwinkel is vrijdagavond na één nummer van het podium gestapt in Lochem, omdat vanuit de zaal met bier naar haar is gegooid. Maan trad op tijdens de Keidagen, het vijf dagen durende feest in Lochem met kermis in de binnenstad.

De zangeres besloot na overleg met haar tourmanager het optreden te staken. Vanuit de zaal hadden een paar personen met bier en een bierhouder gegooid. "Het zijn een paar onverlaten die het verpest hebben voor de rest", zegt Gerjan Vorkink, voorzitter van de Keidagen.

De organisatie van de Keidagen wilde haar vrijdag op het podium een herkansing geven, maar dat wilde de zangeres en haar manager niet. Vorkink zegt daar begrip voor te hebben. "Als ik daar had gestaan, was ik ook weggegaan. Als je als artiest door zo'n rondvliegend biertje wordt geraakt, sta je de volgende dag op Dumpert. Met de kans dat het vaker gaat gebeuren. Dat moet je niet willen."

Toegesproken

Vorkink heeft het publiek toegesproken, zegt hij. "Ik heb gezegd dat mensen die de muziek niet leuk vinden, maar achteraan moeten gaan staan om hun biertje te drinken. Of de tent uit. Maar verpest het niet voor anderen. Er zijn heel veel mensen, vooral kinderen, speciaal voor het optreden van Maan naar Lochem gekomen. We hebben niet kunnen zien wie gegooid heeft, daarvoor gaat zoiets gewoon te snel."

Maan vertrok niet meteen uit Lochem, maar bleef volgens Vorkink erg vriendelijk. Ze stond er ook voor open om backstage fans te ontvangen. "We hebben zo'n 25 tot 30 jongens en meiden naar achteren gehaald om met Maan op de foto te gaan en haar te ontmoeten. Zo hebben zij alsnog een bijzondere avond gehad, al blijft het jammer dat het optreden niet heeft kunnen doorgaan."

Dim Paulson van Dimperium Productions, het management van Maan, zegt geen commentaar te willen geven op wat in Lochem is voorgevallen. "Het is gebeurd, klaar. Het is jammer dat een paar man het voor de rest moet verpesten."

Achterhoek