Situatie na het ongeval in Doetinchem op 28 december 2019.
Volledig scherm
Situatie na het ongeval in Doetinchem op 28 december 2019. © Joost/RonVMedia

Man (19) uit Putten veroorzaakte al bellend ernstig ongeluk, grote gevolgen voor ex-vriendin

Het was een leuk dagje uit met de familie in Duitsland, op 28 december 2019. Maar na afloop wel met desastreuze gevolgen voor de inmiddels ex-vriendin van een destijds 19-jarige man uit Putten, die al bellend door rood reed en een zwaar ongeval veroorzaakte.

12 reacties

 • Otto Hulsman

  3 weken geleden
  Alles wat je doet in de auto kan je concentratie op het rijden verminderen. Nog erger dan handsfree bellen zijn de chauffeurs die voortdurend even kijken naar hun bijrijder als ze met die persoon aan het praten zijn. Als je handsfree bellen gaat verbieden, dan zijn er dus veel meer activiteiten die daarvoor in aanmerking komen. Ik neem aan dat de veroordeling niet te maken had met het handsfree bellen, maar met het maken van fouten die tot het ongeval hebben geleid.
 • Jetze Mellema

  3 weken geleden
  @Martin: Er is nog geen straf opgelegd.
 • Andy Van Werven

  3 weken geleden
  Je zou gewoon niet moeten bellen ook geen handsfree bellen is al net zo gevaarlijk dan denk je aan de vragen van de persoon aan de anderkant en dan ben je de verkeer vergeten want zoals je leest heeft de vader ge,egd dat hij af moest slaan en dat is al een teken van druk denken met telefoon gesprek
 • Bettine Lugt

  3 weken geleden
  Helaas is handsfree bellen nog steeds toegestaan. Kom regelmatig bellende/appende auto en trekker combinaties tegen die hun telefoon vasthouden en dat is niet toegestaan. Levensgevaarlijk voor andere weggebruikers m.n. voor fietsers en wandelaars.
 • Martin Bolhuis

  3 weken geleden
  Hoe kan men nu weer zo'n lage straf opleggen. Het leed is niet te overzien.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Achterhoek