Volledig scherm
Foto ter illustratie © Getty Images

Man (29) uit Groenlo veroordeeld na ruzie met iemand die ‘baas speelde over veldje’

GROENLO - Een 29-jarige man uit Groenlo die worstelt met alcohol, autisme, stoornissen en een zwakkere begaafdheid, is slaags geraakt met een buurman. Die speelde volgens hem ‘de baas over het veldje.’

De rechtbank heeft hem dinsdag wegens mishandeling veroordeeld tot 95 dagen voorwaardelijke celstraf en 100 uur werkstraf. De man had daarnaast ook al 5 dagen vast gezeten.

Agressief

De man werd opeens agressief toen de Groenlonaar terug naar huis liep na een feestje van zijn oom, waarbij hij eigenlijk weer teveel had gedronken. Terug naar huis kwam hij langs de buren, van wie de tuintafel volgens hem bijna bovenop het veldje staat. Het veldje waaraan hij al 28 jaar woont.

De vader van de verdachte is eerder al veroordeeld tot 150 uur werkstraf omdat hij zijn zoon bijviel.

Alcoholband

De 29-jarige bleef een aantal periodes van alcohol af als hij een ‘alcoholband’ droeg, die alcoholgebruik registreert. Maar zonder die band ging het steeds weer mis. Een van de voorwaarden bij de straf is daarom dat hij zich goed en intensief laat begeleiden en weer zo’n alcoholmeter draagt.

De man had tijdens het nieuwe akkefietje nog zeven maanden aan oude voorwaardelijk opgelegde celstraffen boven zijn hoofd hangen wegens allerlei trammelant met agenten. Daarvan moet hij een deel in de vorm van werkstraf uitvoeren, en wordt van de rest de proeftijd verlengd.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek