Volledig scherm
Hulpverleners bij een ongeluk met een gestolen auto in het Gelderse Zelhem. © ANP

Man die kind (4) doodreed bij Zelhem overleden na operatie

Rémon W., de man die twee jaar geleden in verwarde toestand een kleuter bij Zelhem heeft doodgereden, is twee weken geleden op 40-jarige leeftijd overleden. Het gaat om een natuurlijke dood, bevestigt zijn familie.

W. werd door de rechtbank in Zutphen veroordeeld tot vier jaar cel en tbs met dwangverpleging. Hij verbleef in tbs-kliniek de Rooyse Wissel in Venray, toen hij vorige maand geopereerd moest worden. Daarbij deden zich complicaties voor, waarna hij uiteindelijk is overleden.

Verontwaardiging

Het ongeval op 17 juni 2016 zorgde landelijk voor veel verontwaardiging. W. was kort daarvoor vrijgekomen uit voorlopige hechtenis, ondanks een negatief advies van de reclassering. Hij kampte met ernstige psychische klachten. Ook zijn moeder had tevergeefs aangedrongen op gedwongen opname.

Frontale botsing

Toen na enkele dagen bleek dat het niet goed ging met W., wilde de reclassering hem alsnog gedwongen laten opnemen. De rechter moest zich daar nog over uitspreken, toen W. de auto stal van zijn psycholoog die bij hem op bezoek kwam in Doetinchem. W. was onder invloed van alcohol en sterke medicatie en reed met hoge snelheid naar Zelhem. Tijdens een wilde inhaalmanoeuvre op de Ruurloseweg botste hij frontaal op de auto van een familie uit Stolwijk die na een vakantie terugreed naar huis. Daarbij kwam het 4-jarige zoontje om het leven.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek