Volledig scherm
Singer-songwriter Marise den Bakker uit Baak. © Arjan Gotink

Marise (17) uit Baak wint Kunstbende en wacht optreden op Lowlands

videoMarise den Bakker heeft de landelijke finale van Kunstbende gewonden. De 17-jarige singer-songwriter uit Baak troefde alle concurrentie af met haar nummer Drink. Met de eerste plek op zak mag Marise in augustus optreden in de ‘What’s Happening Area’ van festival Lowlands.

In de Westergasfabriek streden 172 jongeren tussen de 13 en 18 jaar voor een felbegeerde plek op Lowlands. Kunstbende is een wedstrijd voor jong creatief talent. Als winnares van Kunstbende blijft het voor Marise niet bij het optreden op Lowlands. Naast het optreden in augustus krijgt ze als winnaar ook een plek op het hoofdpodium van De Zwarte Cross in Lichtenvoorde óf een optreden op het festival Mañana Mañana in Vorden.

De jongeren streden in acht categorieën voor de hoofdprijs, een plek op Lowlands. Deze categorieën liepen uiteen van dans en theater tot taal en muziek. In de categorie Muziek ging Marise er met de eerste plek vandoor. De singer-songwriter uit Baak plaatste zich voor de finale in de Westergasfabriek door de regionale finale in popzaal Doornroosje in Nijmegen te winnen. 

Achterhoek