Massale vechtpartij in centrum Doetinchem: politiehond grijpt verdachte, agente gewond en vier arrestaties

UPDATE en VIDEODOETINCHEM - Een massale vechtpartij in het centrum van Doetinchem heeft afgelopen nacht tussen 3.00 en 4.00 uur voor veel tumult gezorgd. De politie rukte uit met meer dan twintig wagens en zo’n 50 agenten om de knokpartij te beteugelen. Ook twee politiehonden werden ingezet. Een agente raakte lichtgewond doordat op haar werd ingetrapt. Vier mannen zijn opgepakt.

Het gaat om twee inwoners van ’s-Heerenberg van 23 en 47 jaar oud en twee mannen van 23 en 48 jaar zonder vaste woonplaats. Zij zitten allemaal nog vast voor onderzoek en verhoor. 

De vechtpartij begon rond 3.00 uur zondagochtend in uitgaansgelegenheid Club 22-24 in de Grutstraat, waar een man of tien op de vuist was gegaan. De uitbater van de zaak sloeg alarm en belde de politie. Nadat de groep de zaak was uitgezet, ging de vechtpartij buiten verder.

Mishandeling

Korte tijd later arriveerden meer politieagenten in wagens en busjes. Zij zagen dat in de Korte Kapoeniestraat, dichtbij de Grutstraat, iemand werd mishandeld door één van de vechtersbazen. Het slachtoffer is gevlucht na de mishandeling en is vooralsnog onbekend, de politie is op zoek naar hem.

Toen agenten wilden ingrijpen bij deze mishandeling, keerden de vechtersbazen zich tegen hen, aldus de politie. De groep breidde zich rap uit tot een man of 50, die tegenover acht agenten stonden. Zij kregen klappen en trappen van de groep, waarna flink is opgeschaald en alle beschikbare agenten in de wijde regio werden aangevoerd. Daar zaten ook meerdere hondengeleiders bij. Uiteindelijk stonden zo’n 50 agenten tegen evenzoveel amokmakers.

Een van de aangehouden vechtersbazen in Doetinchem.
Volledig scherm
Een van de aangehouden vechtersbazen in Doetinchem. © GinoPress B.V.

Wapenstok, pepperspray en honden

De politie zette de wapenstok, pepperspray en honden in om de vechtersbazen te verspreiden. Vier mannen zijn aangehouden. Een van hen is gewond geraakt door een beet van een politiehond, hij is ter plekke behandeld door ambulancepersoneel en daarna in de cel gezet.

Een agente raakte lichtgewond aan haar hand door een schop van één van de verdachten. Ook zij werd behandeld in de ambulance en gaat aangifte doen van mishandeling.

De politie is intussen volop bezig met onderzoek en vraagt mensen die getuige zijn geweest zich te melden. Mensen die foto’s of videobeelden hebben van de vechtpartij, wordt verzocht deze te delen met de politie. Dat kan via een speciale link op de site van de politie.

Veel politieinzet bij massale vechtpartij Doetinchem
Volledig scherm
Veel politieinzet bij massale vechtpartij Doetinchem © Persbureau Heitink
Veel politieinzet bij massale vechtpartij Doetinchem
Volledig scherm
Veel politieinzet bij massale vechtpartij Doetinchem © Persbureau Heitink

Achterhoek