Stakende chauffeurs uit het openbaar vervoer voeren actie bij het busstation op het stationsplein in Hengelo op de derde dag van de stakingsactie
Volledig scherm
Stakende chauffeurs uit het openbaar vervoer voeren actie bij het busstation op het stationsplein in Hengelo op de derde dag van de stakingsactie © VINCENT JANNINK

Mbo’s kraken staking streekvervoer: ‘Houd daarmee op, de schade is te groot’

Twee mbo-instellingen met in totaal 17.000 studenten in de provincie Drenthe en de stad Doetinchem (Gelderland) uiten in een gezamenlijke open brief hun onvrede over de huidige acties in het streekvervoer.

11 reacties

 • Marcel Smits

  1 maand geleden
  @J.Dijkstra, ik geef enkel aan dat de inflatie torenhoog is en wat hier de grootste oorzaak van is. Om de rekeningen te kunnen blijven betalen zal het loon dus omhoog moeten.
 • JH Smeets

  1 maand geleden
  Toen het onderwijs staakte moesten de ouders niet zeuren, dus lijkt het me nu logisch dat het onderwijs niet moet zeuren.
 • J Dijkstra

  1 maand geleden
  En Arriva kan wel wat doen aan de oorlog, dus moeten de chauffeurs maar de hand ophouden, Marcel?
 • gerrit de Goeij

  1 maand geleden
  Afhankelijk van het OV. Wat is er mis met een aantal dagen een uurtje (of iets meer) fietsen?
 • Marcel Smits

  1 maand geleden
  Fijn die denigrerende taal Alexander. Deze "chauffeurtjes" zij hard werkende mensen met een mager salaris. Alles wordt duurder en men kan amper of helemaal niet rond komen van het loon dat ze krijgen. Goed dat de mensen zelf opkomen voor hun belangen en niet enkel klagend anderen de kolen uit het vuur laten halen. De oorlog in Oekraïne kunnen de chauffeurs niets aan doen terwijl dat 1 van de grootste oorzaken, zo niet de grootste oorzaak is van de torenhoge inflatie.
 1. Sterrenkijkdag: met je smartphone foto’s maken van deepsky-objecten
  PREMIUM

  Sterren­kijk­dag: met je smartphone foto’s maken van deeps­ky-objecten

  Wat er ’s nachts boven ons hoofd te zien is, fascineert velen. Flonkerende sterrenbeelden, voorbij scherende kometen, heldere planeten. Mooi met het blote oog, nog mooier door een telescoop. Komende zaterdag staat ook de sterrenwacht in Lochem in het teken van de landelijke sterrenkijkdag. De vrijwilligers hebben er een speciaal programma voor samengesteld. Een van hen is Jaap Kaemingk uit Ruurlo.
  Ruurlo, Lochem