Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Meerdere mensen bestolen tijdens pinnen in de Achterhoek

Meerdere mensen zijn zondag in de Achterhoek bestolen toen zij geld aan het pinnen waren. De dieven sloegen onder andere toe in Ruurlo en Beltrum

In Ruurlo stond opeens een onbekende man naast een vrouw, terwijl ze rond 15.30 uur geld aan het pinnen was bij de automaat aan de Dorpsstraat. De man duwde haar iets opzij, waardoor ze schrok. Ze liep daarom naar haar man, die op tien meter afstand bij de fiets stond te wachten. Die werd kort daarvoor aangesproken in een buitenlandse taal door een man.

De man bij de pinautomaat bleef kort bij de automaat staan. Daarna verdwenen de mannen vanaf de pinautomaat van de Rabobank aan de Dorpsstraat in de richting van centrum. Bij controle van de bankrekening op de mobiele telefoon bleek een groot geldbedrag te zijn opgenomen.

Politie zoekt getuigen

De politie is op zoek naar getuigen die een van de diefstallen hebben gezien. Het signalement van de verdachten is als volgt:

Man 1: 1.80 meter lang, tenger postuur, onverzorgd, vies grijs T-shirt, donkere broek, gemillimeterd sikje, kort donker haar.

Man 2: 1.80 meter lang, tenger postuur, blauwe pet, groen gestreepte trui, blauwe jeans.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek