Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © AFP

Minimale stijging van ziekenhuisopnames én coronabesmettingen in Achterhoek

DOETINCHEM - Eén coronapatiënt uit de Achterhoek is in de laatste 24 uur opgenomen in het ziekenhuis. Dat blijkt uit de laatste gegevens van het RIVM. Ook is er slechts één geregistreerde coronabesmetting bijgekomen de afgelopen dag.

De coronapatiënt die is opgenomen in het ziekenhuis komt uit de gemeente Montferland. Daardoor zijn in het totaal 22 mensen uit de Achterhoek met het virus opgenomen (geweest). 

De meeste patiënten komen uit de gemeente Doetinchem: 5. Elke gemeente heeft minimaal één inwoner die is opgenomen geweest: Aalten (1), Berkelland (1), Bronckhorst (1), Oost Gelre (2), Oude IJsselstreek (2), Winterswijk (1), Montferland (3) en Doesburg (3).

Coronabesmettingen

Ook het aantal geregistreerde coronabesmettingen in de Achterhoek is minimaal gestegen. Alleen in Doetinchem kwam er de afgelopen dag een nieuwe patiënt bij. Daarmee staat het totaal in de Achterhoek op 86 geregistreerde besmettingen.

Ook hier is de gemeente Doetinchem koploper met 24 inwoners waarbij het virus is geconstateerd. Daarna volgen de gemeenten Bronckhorst (11), Oost Gelre (11), Oude IJsselstreek (10) en Montferland (10). In Doesburg (6), Aalten (5), Berkelland (5), Winterswijk (4) ligt het aantal geregistreerde besmettingen weer lager.

Achterhoek