Moeder omgebrachte baby Sem heeft ‘geen herinnering aan zwangerschap en bevalling’; onderzoek richt zich op vader

update | Met videoDOETINCHEM - De Doetinchemse vrouw (39) die de moeder is van de in 2006 omgebrachte baby Sem Vijverberg hoeft niet langer vast te zitten. Het Openbaar Ministerie ziet geen reden haar langer vast te houden. Dat de vrouw de moeder is, blijkt uit dna-onderzoek. Ze blijft wel verdachte.

 1. Strafrechtgeleerde Henny Sackers over vrijlating moeder baby Sem: ‘Als voorarrest niet strikt noodzakelijk is voor waarheidsvinding, kom je vrij’
  PREMIUM

  Strafrecht­ge­leer­de Henny Sackers over vrijlating moeder baby Sem: ‘Als voorarrest niet strikt noodzake­lijk is voor waarheids­vin­ding, kom je vrij’

  De moeder van de in 2006 omgebrachte baby Sem mag in vrijheid haar strafzaak bij de rechtbank afwachten. De 39-jarige Doetinchemse wordt na twee weken voorarrest vrijgelaten, al blijft ze volgens het Openbaar Ministerie verdachte. Is dit geen hele gekke wending, nadat de politie zo groots de doorbraak in deze 16 jaar oude coldcase had aangekondigd?
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”