Geert van der Veer (l) en Gerrit Keuper van Midwinterhoorngroep Eibergen bij het molentje aan de rand van de Midwinterhoornplantage.
Volledig scherm
PREMIUM
Geert van der Veer (l) en Gerrit Keuper van Midwinterhoorngroep Eibergen bij het molentje aan de rand van de Midwinterhoornplantage. © Reinier van Willigen

Molen op ‘plantage’ langs N18 houdt midwinterhoorntjes in spé nat

EIBERGEN - Met de deze maand geïnstalleerde windmolen wordt water in de vijf slootjes van de Midwinterhoornplantage gepompt. „Zodat het onze wilgen en elzen wat beter vergaat dan veel andere boompjes langs de N18”, zegt Gerrit Keuper van Midwinterhoorngroep Eibergen.

 1. Horeca in regio vreest coronatestbewijs, musea voorzichtig: ‘Stok in je neus is weinig gastvrij’
  PREMIUM
  poll
  5

  Horeca in regio vreest coronatest­be­wijs, musea voorzich­tig: ‘Stok in je neus is weinig gastvrij’

  Horeca en culturele instellingen in de regio reageren zuinigjes op de komst van verplichte coronatestbewijzen voor hun bezoekers. Niemand is er echt blij mee, maar waar musea als de Fundatie en MORE de testsamenleving nog wel als een eerste stap zien, klinkt in kroegen een heel ander geluid. ,,Een stok in je neus en 7,50 euro betalen om een kopje koffie te gaan drinken, dat noem ik geen gastvrijheid.’’
 2. Binnenbaden worstelen door corona om boven te blijven: in Zutphen ‘is de rek er wel bijna uit’
  PREMIUM

  Binnenba­den worstelen door corona om boven te blijven: in Zutphen ‘is de rek er wel bijna uit’

  In binnenbaden begint de situatie vanwege corona nijpend te worden. Daar is momenteel alleen zwemles voor jeugd tot en met 12 jaar mogelijk. Vrij recreatiezwemmen is er uit den boze en watersportverenigingen en baantjeszwemmers mogen nu louter in de buitenlucht aan de slag. De kosten bij de binnenbaden in Zutphen en Lochem lopen gewoon door, terwijl de inkomsten grotendeels uitblijven. De zorgen nemen toe.
 1. Vrijwilligers helpen boer Stan met opruimen zwerfafval
  Play

  Vrijwilli­gers helpen boer Stan met opruimen zwerfafval

 2. Met man en macht vissen redden uit de Zandenplas
  Play

  Met man en macht vissen redden uit de Zandenplas

Achterhoek