Op het eiland in de Berkel tussen de Burgemeester Bloemersstraat en de Korte Wal herinneren 1925 bostulpen aan de wederopbouw na de stormramp. Ze zijn gepoot in de vorm van een tornado.
Volledig scherm
Op het eiland in de Berkel tussen de Burgemeester Bloemersstraat en de Korte Wal herinneren 1925 bostulpen aan de wederopbouw na de stormramp. Ze zijn gepoot in de vorm van een tornado. © Frans Nikkels

Monument staat in bloei: 1925 bostulpen herinneren aan de wederopbouw van Borculo

BORCULO - Leerlingen van het Zone.college hebben vorig najaar 1925 bostulpen gepoot op het eiland in de Berkel aan de Burgemeester Bloemersstraat in Borculo, in de vorm van een cycloon. De bloemen staan nu voor het eerst in bloei. 

 1. KAART | Aantal nieuwe positieve tests in regio daalt wéér: Urk enige gemeente ‘in het rood’
  Check jouw gemeente

  KAART | Aantal nieuwe positieve tests in regio daalt wéér: Urk enige gemeente ‘in het rood’

  Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Oost-Nederland is vandaag opnieuw gedaald. Er zijn tussen gisterochtend en vanochtend 357 nieuwe positieve tests gemeld, een dag eerder waren dat er 428. Op de coronakaart zien we dat Urk nu de gemeente is met veruit de meeste besmettingen per 100.000 inwoners. Hattem, dat gisteren nog donkerrood kleurde op de kaart, doet het vandaag een stuk beter.
 1. De Stentor Nieuws Update | Ravage in Apeldoorn en tragische dood van peuter in Zwartsluis
  Play

  De Stentor Nieuws Update | Ravage in Apeldoorn en tragische dood van peuter in Zwartsluis

  17 mei
 2. We mogen weer: 'Telefoon sekswerkers staat roodgloeiend'
  Play

  We mogen weer: 'Telefoon sekswer­kers staat roodgloei­end'

Achterhoek