Volledig scherm
De Hollandsche Molen aan de Diepenheimseweg bij Neede, geflankeerd door moderne Duitse windmolens in Ottenstein (Ahaus). © Peter Zandee

Mountainbiken dwars door de molen in Neede

LOCHUIZEN - Het is al tien jaar lang een sportief hoogtepunt aan het begin van het jaar: de mountainbiketocht in de buurtschap Lochuizen.

 Zondag staat de elfde editie van het evenement op het programma. Deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 24, 35 en 50 kilometer, waarbij behalve Lochuizen ook de Needse Berg en het Needse Achterveld worden doorkruist. Noaberhoes Lochuizen is de startlocatie waar de mtb’ers tussen 8.30 en 10 uur van start kunnen. Maar het moment dat tijdens de tocht tot de verbeelding spreekt, is de doorkomst – letterlijk – door de Hollandsche Molen.

  1. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.

Achterhoek