Volledig scherm
PREMIUM
Grote parkeerproblemen bij museum More in Kasteel Ruurlo in 2017. Auto's werden aan de Ventweg geparkeerd wegens gebrek genoeg parkeerplekken. © Archieffoto Jan Houwers

Museum More zet streep door extra parkeerplaatsen bij Kasteel Ruurlo

Hans Melchers ziet af van extra parkeergelegenheid bij Kasteel Ruurlo. Nadat de Vordense miljonair er in 2017 museum More opende was er grote parkeeroverlast. Na twee jaar is deze overlast verdwenen waardoor de extra parkeerplaatsen bij het kasteel er niet gaan komen.

Zo'n twintig bezoekers van Museum More werden in de eerste weken na de opening van het kasteelmuseum op de bon geslingerd. Het aantal bezoekers van het museum met voornamelijk schilderijen van Carel Willink overtrof alle verwachting. Er waren te weinig parkeerplaatsen, waardoor vele automobilisten hun auto's fout parkeerden en bij terugkomst een bon onder hun ruitenwisser zagen. Het leidde tot een parkeerrel waarbij de Vordense miljardair Hans Melchers en de gemeente Berkelland lijnrecht tegenover elkaar kwamen te staan. Melchers dreigde zelfs met een kort geding tegen de gemeente Berkelland.

Achterhoek