Joris Bengevoord, burgemeester van Winterswijk, reikt de prijs Beste Noaber 2019 uit.
Volledig scherm
Joris Bengevoord, burgemeester van Winterswijk, reikt de prijs Beste Noaber 2019 uit. © Noabertreff

Naobertreff Barlo-Woold valt in de prijzen

WINTERSWIJK - Feest bij Naobertreff Barlo-Woold. De vriendengroep kreeg zaterdagmiddag uit handen van burgemeester Joris Bengevoord de prijs ‘Beste Naober 2019'.  

De prijs bestaat uit een geldbedrag van 1.000 euro, een oorkonde en een bronzen beeldje van beeldhouwster Gerri Grijsen-Schukkink uit Ratum.  

Noabertreff Barlo-Wood bestaat sinds 2012. Elke vijfde zaterdag van de maand treffen de vrienden uit Bocholt-Barlo en ‘t Wood elkaar bij de door henzelf gemaakte schuilhut net over de Duitse grens aan de Brandenweg in ’t Woold. Dat is altijd een gezellig samenzijn met de nodige drank en lekkernijen. Lang geleden deden buren dat ook al, maar dit gebruik raakte in verval. Tijdens het volksfeest in ’t Woold in 2012, waar ook inwoners van Barlo aanwezig waren, werd besloten de oude traditie weer nieuw leven in te blazen.   

De werkgroep Duitsland noemt het burentreffen een mooi initiatief waarbij het echte naoberschap naar voren komt. ‘De onderlingen betrekkingen tussen de inwoners van Winterswijk en het Duitse Bocholt worden versterkt door dit initiatief’, aldus de werkgroep.

Om de twee jaar kent de gemeenteraad van Winterswijk de prijs ‘Beste Noaber’ toe aan een persoon, bedrijf, vereniging of organisatie die een belangrijke bijdrage levert aan de verbetering van de betrekkingen tussen de inwoners van Winterswijker en de Duitse buurgemeenten. In 2017 was Sixtina Harris uit Borken ‘de Beste Naober’. Zij is voorzitter van de Nederlands/Duitse stichting Kolle Kaal. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek