Denise Prinsen met een deel van haar werk bij een vitrine in De Huve.
Volledig scherm
Denise Prinsen met een deel van haar werk bij een vitrine in De Huve. © Kunstkring B Art/René Appels

Natuur voortdurende inspiratiebron voor keramiekkunst Denise Prinsen

EIBERGEN - Veel Berkellanders kennen het werk van Denise Prinsen-Orriëns. Natuurlijk de originelen uit de natuur, maar ook de weergave van de Haarlose kunstenares in subtiel glanzend aardewerk. Met enige regelmaat staat ze ermee op kunstmarkten, of stuit je erop bij  Conceptstore ‘Living by Me’ in Borculo of ‘mooi@Home’in Delden.

Al ruim twintig jaar accentueert de Haarlose de mooie en verrassende kantjes van de natuur in haar werk. Waarbij ze haar favoriete motieven met passie en speelse fantasie steeds opnieuw een aparte wending  weet te geven. Dat wordt nog versterkt door het feit dat Denise veel van haar keramiek combineert met andere, voornamelijk ook natuurlijke materialen.

In beide vitrines in de centrale entree van dorpshuis/zalencentrum De Huve geeft Denise een mooi overzicht van enkele manieren waarop zij haar ideeën vorm geeft. In de natuurlijke aardkleuren of juist heel kleurrijk. Gekleurd vanwege kuilstook-techniek of door het gebruik van oxides of glazuren of een combinatie daarvan. Gecombineerd met ijzerdraad en/of natuurlijk of bewerkt hout. Realistisch of juist gestileerd. Idyllisch en humoristisch.

De Huve aan de Grotestraat 52 in Eibergen, te zien tot eind oktober; vrije toegang. Zie ook:  deniseprinsenkeramiek.nl.

Achterhoek