Een destijds in Nederland gestolen en in Duitsland opgedoken shovel. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Een destijds in Nederland gestolen en in Duitsland opgedoken shovel. Foto ter illustratie. © Polizeiinspektion Emsland/Grafschaft Bentheim

Negen (!) verdachten opgepakt voor reeks diefstal­len van dure shovels en kranen in de Achterhoek

UpdateDe politie heeft negen mensen opgepakt na een reeks diefstallen van dure machines in de Achterhoek. Vorig jaar maart en juli werden tal van shovels en kranen gejat. Een deel van het materiaal werd te koop aangeboden in Duitsland.

5 reacties

 • W. Kloppenburg

  1 maand geleden
  Tenenkrommend dat zo'n beetje alles en iedereen wordt heen gezonden, uitsluitend en alleen omdat het OM en Rechtbanken geen tempo maken. Voor de Politie is het uiterst frustrerend dat ze vaak twee keer dezelfde dader moeten arresteren. Er zijn nog steeds rond de 15.000 criminelen die gezocht worden, waarvan er zomaar eens 10.000 kunnen zijn die zijn heen gezonden.
 • Ben Mulder

  1 maand geleden
  Zal wel weer een taakstraffen worden Dat soort lieden hebben heel slimme http://advocaten.bv moeilijke jeugd gehad.
 • Vincent Leenders

  1 maand geleden
  Vanuit Publiek-Private Samenwerking bij Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland kan een Stop Diefstal-set worden besteld op www.kiekuut.nlstop/stopdiefstal. PVO Oost-Nederland heeft geen winstbejag, dient de publieke zaak in het kader van veiligheid.
 • wj van den van den Belt

  1 maand geleden
  Top zeer zwaar straffen die criminelen
 • Hans van Dijk

  1 maand geleden
  Lof voor de Politie, die dat tuig heeft opgespoord. Nu nog hopen op een flinke lange celstraf voor alle betrokkenen. En waar mogelijk, een schadevergoeding voor de gedupeerden.

Achterhoek