Toen een gedupeerde boer zich meldde bij de politie, ontdekte die dat de boer was opgelicht.
Volledig scherm
PREMIUM
Toen een gedupeerde boer zich meldde bij de politie, ontdekte die dat de boer was opgelicht. © politie.nl

Nep-fiscus troggelt boeren duizenden euro’s af: ‘Slachtoffers zijn erg emotioneel’

HENGELO - Meerdere mensen in de Achterhoek zijn sinds afgelopen zomer telefonisch opgelicht door nep-medewerkers van de Belastingdienst. Van sommige slachtoffers is een paar duizend euro afgetroggeld. De politie waarschuwt voor de telefoonzwendel en adviseert nooit in te gaan op een belletje van de Belastingdienst. ,,Hang op en meld het daarna direct bij ons.”

Naar de oplichtingen wordt onderzoek gedaan na een aangifte van een boer uit Bronckhorst, juni vorig jaar. ,,Hij werd gebeld door iemand die zich voordeed als een medewerker van de Belastingdienst. Het verhaal was dat er een vordering openstond. Er zouden geen verdere sancties volgen als direct een bedrag zou worden overgemaakt”, zegt Marco Takken van de politie.

Het slachtoffer maakte meteen geld over, maar toen hij het plots niet meer vertrouwde meldde hij zich bij de politie. Die ontdekte dat de boer was opgelicht.

Quote

Heel zuur dat mensen zoveel geld kwijtraken aan geraffi­neer­de oplichters

Marco Takken, politie

Volgens politieman Takken zijn er daarna nog zeven of acht aangiftes binnengekomen. Hij spreekt van een verdrietige zaak voor gedupeerden.

,,Heel zuur dat mensen zoveel geld kwijtraken aan geraffineerde oplichters. De slachtoffers die zich bij ons melden zijn erg emotioneel.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek