Forrest Glamping in Eibergen
Volledig scherm
Forrest Glamping in Eibergen © Forrest Glamping

Niet op Lowlands maar in Eibergen: een echte festivalglamping

EIBERGEN - Vorig jaar stonden ze nog op festivals als Tomorrowland en Lowlands. Maar deze zomer kijken ze uit op Achterhoekse weilanden: tipi's, yurts, festivalsuites en foodtrucks. Eibergen krijgt dankzij het corona-virus een echte festivalglamping met veertig accomodaties.

De ondernemers in de festivalindustrie weten dat door het corona-virus hun wereld er voorlopig heel anders gaat zien. Tenminste tot 1 september zijn alle festivals in Nederland verboden. Hierdoor ontstond het idee van een pop-up glamping . Verschillende festivalsuites, tipi’s, yurts die normaal op festivals als Tomorrowland en Lowlands staan, kijken deze zomer uit op de weilanden van de Achterhoek.

Forrest Glamp

De Achterhoekse ondernemers Michael Wedel en Jeroen Schreurs tot de conclusie dat hun zomer niet zal lopen als gepland. Zo zag Wedel een volle evenementenzomer wegvallen en ook Schreurs had dit jaar 12 festivals gepland staan. Maar bij de pakken neer gaan zitten was voor deze creatieve ondernemers geen optie.

Forrest Glamping in Eibergen
Volledig scherm
Forrest Glamping in Eibergen © Forrest Glamping

Samen met een groep mensen om hen heen kwamen ze tot het plan om met al hun expertise in te springen op de plotselinge marktvraag om massaal in Nederland op vakantie te gaan. Maar dan net even wat anders. De naam van deze ‘Pop-up glamping’ is For-rest Glamp, waarbij vier R’en centraal staan: Rust, Ruimte, Roots en Ritme. 

Natuurhotel

Wedel en Schreurs richten zich met deze locatie niet op gezinnen, ‘daar zijn immers al genoeg campings voor te vinden’. ‘Wij willen vooral de wereldreiziger een goed alternatief bieden; gaan ontdekken in eigen land!’

Te midden van de bosrijke omgeving van Eibergen en Rekken besloten ze om een soort van natuurhotel te realiseren, met glamping accommodaties, die vorig jaar nog op de grootste festivals van Europa stonden. Met toegang tot privé sanitair en een eigen terras. 

Streekrproducten

Middels een ontbijt samengesteld uit streekproducten, eten vanuit foodtrucks en de mogelijkheid om zelf een vleesje of vegaburger te braaien in de BBQ-zone, zal de glampinggast het aan niets ontbreken.

Tevens zijn er vele activiteiten bedacht zoals een tour met de stoere Achterhoekse ‘Brekr’, een innovatieve duurzame brommer. Of je maakt een picknicktour met één van de terreinwagens die vorig jaar nog op alle festivalterreinen reden. Ideeën voor activiteiten zijn er voldoende en daar worden ook vooral lokale ondernemers bij aangehaakt. „Denk aan een schilderworkshop bij de vijver of yoga bij de ondergaande zon.”

Forrest Glamping in Eibergen
Volledig scherm
Forrest Glamping in Eibergen © Forrest Glamping

Nomadenweide

Wanneer de overheid het toelaat, kunnen de vakantiegangers straks ook een privé-wellness boeken met een hottub en barrel sauna, geheel volgens de laatste vereisten van het RIVM. For-rest Glamp Eibergen heeft 40 glamping accommodaties en een ‘Nomadenweide’ voor kampeerders. De accommodaties zijn nu te boeken vanaf het eerste weekend van juni en de nomadenweide met gedeeld sanitair is vanaf 1 juli geopend.

Achterhoek