De boerderij die is aangekocht voor de nieuwbouw van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem.
Volledig scherm
De boerderij die is aangekocht voor de nieuwbouw van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. © Jan Ruland van den Brink

Nieuwbouw Slingeland stap dichterbij na aankoop monumentale boerderij

DOETINCHEM - Met de aankoop van de monumentale hallenboerderij 't Mentingslag is de nieuwbouw van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem een stap dichterbij. Dat de aankoop als een nieuwe stap in die richting moet worden gezien, meldt het Slingeland samen met de gemeente Doetinchem in een persbericht.

 1. Agent draait dienst van 21 uur door boerenprotest: ’Onderzoeken vallen stil, politie niet meer in de wijk’
  PREMIUM
  37

  Agent draait dienst van 21 uur door boerenpro­test: ’Onderzoe­ken vallen stil, politie niet meer in de wijk’

  De voortdurende boerenprotesten trekken een enorme wissel op de Nederlandse politie, die massaal wordt ingezet. Voorzitter Wim Groeneweg van politievakbond ACP kent agenten die een dienst van 21 uur draaien tot 4 uur ’s nachts en de volgende ochtend wéér aan de bak moeten. Zijn collega Jan Struijs (NPB) vreest grote consequenties. ,,Opsporingsonderzoeken vallen stil, politie is niet meer in de wijken, onderzoek naar lokale drugsdealers wordt stopgezet.”
 2. Directeuren SKB en Slingeland blikken terug: ‘Onrust en emoties waren enorm’
  PREMIUM

  Directeu­ren SKB en Slingeland blikken terug: ‘Onrust en emoties waren enorm’

  DOETINCHEM/WINTERSWIJK - Ze zijn er helemaal klaar mee, het conflict dat er was tussen het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk en het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Het liefst blikken de ziekenhuisdirecteuren Jeltje Schraverus (63) en Marja Weijers (66) vooruit en benadrukken ze het nieuwe elan dat is ontstaan nu beide ziekenhuizen weer op eigen benen staan. ,,Iedereen kijkt naar de toekomst en die ziet er voor beide huizen goed uit.”

Achterhoek