Volledig scherm
Niek (l) en Tijn Leussink voor de 'ijskelder' in de nieuwe supermarkt. © Peter Zandee

Nieuwe super met producten ‘naobers’ en... ijskelder

NEEDE- In het pand waarin eerder een Emté-supermarkt was gevestigd, opent woensdagmorgen Jumbo Leussink. Het is de zevende Jumbo van de broers Tijn (35) en Niek (37) Leussink.  “Na de overname van Emté door Jumbo en Coop is dit een van de laatste Emté’s in de omgeving die wordt omgebouwd”, geeft supermarktondernemer Tijn Leussink aan. Neede telt drie supermarkten.

Andere Jumbo Leussink-supers zijn te vinden in Haaksbergen, Aalten, Goor en Hengelo (O). Die laatste plaats telt drie filialen. De Needse supermarkt was volgens Tijn Leussink toe aan een vernieuwing. “Deze supermarkt was er zolangzamerhand een jaar of dertig. Vóór Emté was het een Edah. Zoiets als de vloertegels dateerden nog van die tijd; het werd tijd het geheel er wat moderner uit te laten zien.”

Omdat de logistiek verder is geoptimaliseerd, kon de Jumbo uit met wat minder magazijnruimte; daarom kon de winkel qua oppervlak inpandig wat worden uitgebreid.

Naobers

Jumbo Leussink profileert zich als ‘ondernemerswinkel’ met aanbod van ‘naobers’, zoals Elite-salades (Neede), chocolade van Hulshof (Eibergen), ijs van Dommerholt (Borculo) en producten van de Hengeveldse bedrijven Nollen (brood), Twenteland (eieren) en Keuper (zuivel). Verder is de super via een samenwerking met Grolsch een ‘ijskelder’ rijk, voor liefhebbers van een koel biertje. 

Om, zoals Tijn Leussink uitdrukt de Jumbo-bloedgroep wat te versterken, komt uit andere Jumbo-filialen een handjevol medewerkers over naar de nieuwe Needse vestiging. De supermarkt opent woensdagmorgen om negen uur. Dinsdag werd nog elk uur benut om de puntjes op de i te zetten; gisteravond namen buurtbewoners al een kijkje in de nieuwe winkel.

Achterhoek