Volledig scherm
De initiatiefnemers van het Nieuwscafé met van links naar rechts Lisanne Halleriet, Veronie Snijder-Kramer en Tanja Kits. © Jan Ruland van den Brink

Nieuwscafé in Winterswijk met politieke crisis, oorlogsmonument en wonen voor jongeren

WINTERSWIJK - In het eerste Nieuwscafé van dagblad De Gelderlander in Winterswijk wordt teruggeblikt op de politieke crisis van februari waarbij het college viel. Daarnaast komen jongerenhuisvesting en het monument voor vergeten oorlogsslachtoffers aan de orde.

Over de politieke crisis wordt nog veel nagepraat in Winterswijk. Wat is er precies gebeurd en wat zijn de oorzaken? Die vragen komen aan de orde in een gesprek met de raadsleden Loes ten Dolle (D66) en Tom van Beek (Voor Winterswijk). Zij geven in het nieuwscafé hun kijk op de turbulente crisis. Daarmee eindigde de samenwerking tussen Winterswijks Belang en het CDA. De CDA’ers Ilse Saris en Wim Elferdink raakten door die crisis hun wethouderschap kwijt.

Slachtoffers

Daarnaast komt Hans Tenbergen, oprichter van de oudwinterswijk.nl, praten over vergeten Winterswijkse oorlogsslachtoffers. Hij vindt dat er een monument voor de ruim honderd mensen moet worden opgericht, die slachtoffer zijn geworden van de oorlogshandelingen in het dorp.

Het derde onderwerp dat in het Nieuwscafé wordt besproken is het gebrek aan betaalbare huisvesting voor jongeren. Femke Scholten en Tom Wiederhold zijn betrokken bij Boet’n af in Wenters, een lokaal initiatief om jongeren te helpen bij hun zoektocht naar geschikte woonruimte in de buurtschappen.

Sociëteit 

De presentatie van het Nieuwscafé is in handen van Lisanne Halleriet en Tanja Kits. Het Gelderlander Nieuwscafé wordt vrijdag 22 maart van 17.30 tot 18.30 uur gehouden in sociëteit Het Pakhuys aan de Kloksteeg.

Vanaf 17 uur is iedereen welkom voor een drankje. De entree is gratis. Na afloop is er gelegenheid om na te praten.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek